Kategori: Aktivitete AKR & MSHRF

Takim mes Drejtorit të Agjencisë Kombëtare të Rinisë Z. Geron Ibrahimi dhe studentes pasionante Emira Selimi

Emocionues dhe frymëzues ishte takimi me studenten pasionante Emira Selimi, shqiptare e Maqedonisë së Veriut, e cila ka ndërmarrë një nismë fisnike dhe të pazakontë, ngritjen e blibliotekës së parë shqiptare në qytetin historik të Manastirit. Drejtori i AKR-së, Z.Geron Ibrahimi, shprehu kënaqësinë e veçantë që priti në ambjentet e AKR-së, një vajzë kaq të […]

Takim me Z. Geron Ibrahimi, Drejtorit të Agjencisë Kombëtare të Rinisë dhe përfaqësuesit e Qendrës për Advokim Social

Mirëpritëm pranë ambienteve të AKR-së, përfaqësuesit e Qendrës për Advokim Social, Znj. Romina Sefa themeluese e qendrës dhe Znj. Xhuljana Sakollari, ku vlerësuam së bashku rëndësinë e Strategjisë Kombëtare për Rininë 2022-2029 dhe Planin Kombëtar të Veprimit për Barazi, Përfshirje dhe Pjesëmarrjen e Romëve dhe Egjiptianëve në Republikën e Shqipërisë. Në takim u theksuan pikat […]

Shpërndarja e certifikatave për Konkursin Eseistik

“Shpërndarja e certifikatave për Konkursin Eseistik” është një vazhdimësi e një seri aktivitetesh të mbështetura nga Ministri i Shtetit për Rininë dhe Fëmijët dhe Agjencia Kombëtare e Rinisë, që zhvillohen me fokus të rinjtë dhe novacionin rinor, në përputhje me qëllimin e dytë të Strategjisë Kombëtare të Rinisë. Qëllimi i këtij aktiviteti ishte çertifikimi i […]

Diskutim mbi Edukimin Financiar me Fëmijët dhe të Rinjtë

Edukimi financiar është shumë i rëndësishëm dhe thelbësor në menaxhimin e financave personale, familjare e më tej në profesion. Prandaj, Ministri i Shtetit për Rininë dhe Fëmijët Znj. Bora Muzhaqi, Drejtori i Agjencisë Kombëtare të Rinisë Z. Geron Ibrahimi me Zv. Ministren Nina Guga bënë bashkë Bankën e Shqipërisë, Shoqatën e Bankave dhe përfaqësuesit e […]

“Konkursi Kombëtar Teatror për të Rinjtë” në qytetin e Durrësit

U çel sipari i “Konkursit Kombëtar Teatror Për Të Rinjtë” në qytetin e bukur e të lashtë të Durrësit me mbështetjen e Ministrisë së Arsimit dhe Sporteve dhe Ministrisë së Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit. Ministri i Shtetit për Rininë dhe Fëmijët nëpërmjet Agjencisë Kombëtare Për Rininë zbaton Strategjinë Kombëtare Të Rinisë, e cila si një […]

“Ideathon Workshop”, seminari në kuadër të projektit rajonal të OSBE-së “Zhvilluesit dhe sipërmarrësit e rinj për avancimin e start-upeve”

“Ideathon Workshop”, seminari i radhës në kuadër të projektit rajonal të OSBE-së “Zhvilluesit dhe sipërmarrësit e rinj për avancimin e start-upeve” (YDEAS II). Drejtori i AKR-së, z. Geron Ibrahimi shprehu kënaqësinë për pjesëmarrjen në aktivitete të tilla që kanë në fokusgrup sipërmarrësit e rinj. Në fjalën e tij, Z.Ibrahimi theksoi se politikat shtetërore dhe mbështetja […]

Sesioni i Dytë Informues Fizik mbi procedurat e aplikimit për Thirrjen e Katërt për projekt-propozimet nga Organizatat Rinore dhe Organizatat për të Rinjtë.

Sot, pranë zyrave të AKR-së, u mbajt Sesioni i Dytë Informues Fizik mbi procedurat e aplikimit për Thirrjen e Katërt për projekt-propozimet nga Organizatat Rinore dhe Organizatat për të Rinjtë. Pjesëmarrja e lartë dëshmoi interesin e organizatave për t’u bërë pjesë në këtë sesion. Ju mirëpresim për sesionin online në datë 13 Maj, ora 11:00! […]

Takim me nxënësit e Gjimnazit “Sami Frashëri” dhe përfaqësues nga Qendra “Epoka e Re” me Drejtorin e AKR-së, Geron Ibrahimi

Dyert e AKR-së të hapura për çdo të ri dhe të re! Një diskutim i çiltër dhe jo formal, si një (job shadowing) në institucionin tonë, u zhvillua mes të rinjve pjesëmarrës nga shkolla e mesme “Sami Frashëri”, drejtuesit të AKR-së, Z.Geron Ibrahimi dhe stafit të kësaj agjencie, si dhe përfaqësuesve nga Qendra “Epoka e […]

Konkursi i shkrimit eseistik në Fakultetin e Gjuhëve të Huaja

Me kënaqësi pranuam ftesën e Fakultetit të Gjuhëve të Huaja për të marrë pjesë në konkursin e shkrimit eseistik mbi inteligjencat e shumëfishta dhe eksperimentin e Fukoit. Nxënësit e gjimnazit “Sinan Tafaj”, studentët e Fakultetit të Gjuhëve të Huaja të masterit në degën e mësuesisë, si dhe aspirantët për drejtues që ndjekin shkollën e drejtorëve […]

Projekti “Të Gjithë në Borë” nga Federata Shqiptare e Skive me mbështetje nga Agjencia Kombëtare e Rinisë

Në Dardhë u finalizua me sukses projekti “Të gjithë në Borë” falë të cilit 100 të rinj ski-dashës nga Puka, Kukësi, Tirana, Gramshi, Durrësi dhe Korça, përgjatë një viti jo vetëm kanë përvetësuar këtë sport dimëror dhe kanë mësuar teknikat më të mira nga trajnerë profesionistë, por edhe kanë krijuar shoqëri të reja. Ky projekt […]

sqShqip
Agjencia Kombëtare e Rinisë