Kategori: Veprimtari

Projekti “Punësimi në zonat malore është sfidë dhe mundësi” nga organizata Agri-En

Ministri i Shtetit për Rininë dhe Fëmijët Znj. Bora Muzhaqi, Drejtori i Përgjithshëm i Agjencisë Kombëtare të Rinisë Z. Geron Ibrahimi, Kryetari i Bashkisë Librazhd Z. Mariglen Disha dhe drejtuesi i organizatës Agri-en Z. Isuf Dervishi, bashkëbiseduan me 58 të rinj nga qytetet e Elbasanit, Përrenjasit dhe Librazhdit të trajnuar në fushën e bujqësisë, mbi […]

Panairi i Edukimit, Trajnimit, dhe Punësimit në Qarkun Fier

Minstri i Shtetit për Rininë dhe Fëmijët Bora Muzhaqi, Ministri i Brendshëm Taulant Balla dhe Drejtori i Përgjithshëm i AKR Geron Ibrahimi vizituan Panairin e Edukimit, Trajnimit, dhe Punësimit në Fier ku u bashkuan rreth 30 aktorë të shërbimeve dhe mundësive për të rinj dhe rreth 200 të rinj pjesëmarrës që u informuan mbi mundësitë […]

Mbledhja e grupit ndër-institucional të punës

Në vijim të Strategjisë Kombëtare të Rinisë, si dhe në kuadër të nismës së MSHRF “Të rinjtë në Komunitet” që ka si synim nxitjen e vullnetarizmit dhe lehtësimin e angazhimit në vullnetarizëm, u mblodh grupi ndër-institucional të punës që filluan punën për ndryshimin e ligjit të vullnetarizmit. Ky grup ndër-institucional me përfaqësi nga Ministria e […]

Projekti “Aktivizimi dhe nxitja e të rinjve për një ambient të shëndetshëm dhe social” nga Shoqata Ressegnatia

Të lumtur të merrnim pjesë në eventin përmbyllës të projektit “Aktivizimi dhe nxitja e të rinjve për një mjedis të shëndetshëm social” zbatuar nga “Shoqata Ressegnatia”, i cili ka impaktuar 1000 të rinj, prej të cilëve 50% vajza dhe 50% djem. Me anë të këtij projekti të rinjtë dhe të rejat e Elbasanit, Belshit dhe […]

Nënshkrimi i marrëveshjeve të bashkëpunimit me NJVV-të fituese të Thirrjes së III-të për projekt-propozime

Nënshkruam kontratat me bashkitë e Fierit, Matit, Malësisë së Madhe, Librazhdit, Sarandës dhe Korçës, si fitues të granteve për infrastrukturë rinore nga Thirrja e tretë e njësive të vetëqeverisjes vendore që po financojmë nëpërmjet Agjencisë Kombëtare të Rinisë. Në total, nga investimet ne keto 6 bashki do të ofrohen më shumë mundësi për 108,233 të […]

Rinia 2030 – Strategjia Kombëtare e Rinisë 2022-2029

RINIA 2030 – 1 vit nga zbatimi i Strategjisë Kombëtare të Rinisë 2022-2029 Në panelet e diskutimit me qëllim llogaridhënien për zbatimin e Strategjisë Kombëtare të Rinisë, gjatë Konferencës “Rinia 2030” na u bashkuan aktorë kombëtarë dhe ndërkombëtarë që çdo ditë kontribuojnë në fushën e rinisë: 4 anëtarë të Këshillit të Ministrave 1 Kryetar Bashkie […]

Vizitë prezantuese me Organizatat fituese të Thirrjes së Tretë për Projekt-Propozime

Kënaqësi të mirëprisnimin Organizatat fituese të Thirrjes nr. 3 në një takim me Drejtorin e Përgjithshëm të Agjencisë Kombëtare të Rinisë Z. Geron Ibrahimi Gjatë kësaj vizite disktuam mbi ecurinë deri tani të secilës organizatë, nevojat dhe sfidat që kanë hasur gjatë punës me të rinjtë. Me qëllimin kryesor për të ndërtuar një vizion të […]

Inagurimi i qëndrës multifunksionale në Gjirokastër

Të rinjtë e Gjirokastrës kanë një qendër multifunksionale të re, falë financimit të Agjencisë Kombëtare të Rinisë nëpërmjet thirrjes së dytë për grante për ngritjen e infrastrukturës rinore. Hapësirat Rinore për ne janë më shumë se një ndërtesë – ato janë një simbol i përkushtimit tonë për të krijuar mjedise, ku mund të nxisim kreativitetin, […]

sqShqip
Agjencia Kombëtare e Rinisë