Category: AKR & MSHRF Activities

Trajnimi “Digital Entrepeneur for a Day”, në kuadër të projektit nga Youth Rise Center, me mbështetjen financiare të AKR-së dhe MSHRF-së

Trajnimi “Digital Entrepeneur for a Day”, në kuadër të projektit “Unlock your Technological Skills”, që po vihet në zbatim nga Youth Rise Center, me mbështetjen financiare të AKR-së dhe MSHRF-së. Agjencia Kombëtare e Rinisë vlerësojmë rëndësinë e fushës së teknologjisë, veçanërisht kur bëhet fjalë për të rinjtë, duke theksuar se sfida e tyre në ditët […]

Workshop-i për rishikimin e Ligjit 75/2019 “Për Rininë”

Në një tryezë me aktorë nga shoqëria civile, Këshilli Kombëtar i Rinisë, Këshillat Vendorë Rinorë dhe të rinj, nisëm sot konsultimet për rishikimin e Ligjit 75/2019 “Për Rininë”, si një kërkesë e vazhdueshme për përmirësimin e kuadrit ligjor bazuar në ndryshimin e stilit të jetesës së të rinjve, për t’u ofruar të gjithë komponentët e […]

Finalja e “Re-debate”, Kampionatit Kombëtar të Debatit nga Liburnetik me mbështetje financiare të Agjencisë Kombëtare të Rinisë

Finalja e “Re-debate”, Kampionatit Kombëtar të Debatit zbatuar nga Liburnetik me mbështetje financiare të Agjencisë Kombëtare të Rinisë, ku pas një pune të gjatë, 48 skuadra nga 48 shkolla nga e gjithë Shqipëria konkuruan me njëri-tjetrin në aftësitë e lidershipit, mendimit kritik dhe argumentimit të temave të ditës, sot rrëmbyen kupa vetëm katër prej tyre, […]

Java e Shoqërisë Civile 2024, me pjesëmarrje në panel Z. Geron Ibrahimi, Drejtori i Agjencisë Kombëtare të Rinisë

Aftësi Për Të Gjithë: Për Të Mësuar, Punuar, Angazhuar! Drejtori i AKR-së, Z.Geron Ibrahimi ndau në panelin e organizuar nga Partners Albania, përmirësimin e bashkëpunimit dhe koordinimit midis palëve të interesit mbi politikat, strategjitë dhe njohja e kualifikimeve. Në diskursin e tij ai renditi disa objektiva strategjikë dhe specifikë mbi politikat shtetërore që AKR zbaton […]

Takim midis Drejtorit të AKR-së, Z. Geron Ibrahimi dhe të rinjve të Akademisë së Arteve Marciale në Shqipëri

Mirëpritëm pranë AKR-së, të rinjtë e Akademisë së arteve marciale në Shqipëri “Shaolin Kung Fu-Albanian Academy”. Në kuadër të qëllimit të tretë të SKR-së 2022-2029, ky takim riktheu edhe njëherë vëmendjen tek mirëqenia aktive dhe e shëndetshme, fizike, sociale dhe mendore e të rinjve.Drejtori i AKR-së, Z. Ibrahimi theksoi rëndësinë e trinomit mirëmbajtje fizike, mendore […]

“Forumit Rinor i Debatuesve” i organizuar nga SciDev me mbështetje nga AKR

Në edicionin e dytë të “Forumit Rinor të Debatuesve” të organizuar nga SciDev 26 studentë, sipërmarrës e profesionistë të rinj hartuan dhe prezantuan 4 propozimeve konkrete të cilat i ndanë me përfaqësuesit e institucioneve publike, akademisë, biznesit dhe shoqërisë civile. Agjencia Kombëtare e Rinisë, me pjesëmarrjen e Z. Auron Mëneri mori pjesë në panelin vlerësues […]

Takim midis Drejtorit të AKR-së, Z. Geron Ibrahimi dhe 5 fituesve të Konkursit Kombëtar të Gjuhës Shqipe 2024

Ajra, Klevis, Najla, Kejsi & Kejsi, 5 nxënësit fitues të Konkursit Kombëtar të Gjuhës Shqipe 2024, ndanë me ne përjetime shumë të veçanta nga ky kompeticion. Mes mijëra nxënësve të 900 shkollave nga e gjithë Shqipëria, nxënësit e shkollës 9 vjeçare “Rilindja” e qytetit të Kavajës ia dolën të dalin të parët duke lartësuar gjuhën […]

Aktiviteti në kuadër të festës së 1 Qershorit në qytetin e Librazhdit

Në Parkun e Qershive në qytetin e Librazhdit u zhvillua një aktivitet plot gjallëri në kuadër të festës së 1 Qershorit. Ky aktivitet u mundësua nga Ministri i Shtetit për Rininë dhe Fëmijët me mbështetjen institucionale të Bashkisë Librazhd dhe Agjencisë Kombëtare të Rinisë dhe mbështetjen e pakursyer të World Vision Albania, Unicef, Save the […]

Agjencia Kombëtare e Rinisë nënshkroi marrëveshjen e bashkëpunimit me Deloitte sh.p.k

Agjencia Kombëtare e Rinisë nënshkroi marrëveshjen e bashkëpunimit me Deloitte sh.p.k, me fokus fuqizimin e të rinjve. Në kuadër të SKR 2022-2029 dhe programit CareerLab të krijuar nga Deloitte, përmes këtij bashkëpunimi synohet realizimi i trajnimeve në fushën e aftësive të buta, në fushën ligjore, taksave, këshillimit financiar, sipërmarrjes, etj, si dhe fuqizimi i këshillave […]

Java e Panairit të Administratës Publike 2024

Një javë e plotë dinamike solli administratën më pranë jush përmes eventeve të hapura!U çel java e Panairit të Administratës Publike 2024, organizuar nga MAPA, me qëllim për t’i kushtuar rëndësi burimeve njerëzore dhe njohjes së politikave të institucioneve publike. Pjesë e panairit, AKR përmes stendës së dedikuar, si përfaqësuese e MSHRF-së, njohu të rinjtë […]

en_GBEnglish (UK)
National Youth Agency