Author: AKR

Vizita e delegacionit Bullgar në Agjencinë Kombëtare të Rinisë, me përfaqësues zv. Ministër i Rinisë dhe Sportit, Z. Petar Mladenov

Në ambientet e Agjencisë Kombëtare të Rinisë mirëpritëm Delegacionin Bullgar, me përfaqësues, zv. Ministër i Rinisë dhe Sportit, Z. Petar Mladenov, Znj. Teodorina Todorova, Znj. Martina Dinkova, Znj. Dimitrina Temelkova, Z. Asen Pachev dhe Znj. Yordanka Ivanova, ku u bë një prezantim institucional dypalësh i qëllimeve, programeve, strategjive dhe ligjeve për rininë të dy vendeve […]

Z. Geron Ibrahimi, Drejtori i Agjencisë Kombëtare të Rinisë mirëpriti Z. Xhevat Bajrami Drejtorin e Departamentit të Rinisë pranë Ministrisë së Kulturës Rinisë dhe Sportit

Pranë zyrave të Agjencisë Kombëtare të Rinisë, mirëpritëm Drejtorin e Departamentit të Rinisë pranë Ministrisë së Kulturës Rinisë dhe Sportit, Kosovë Z. Xhevat Bajrami, për të diskutuar për projektet e përbashkëta Shqipëri-Kosovë. Krijojmë ura bashkëpunimi, përforcimi dhe çuarjen tej të marrëdhënieve ndërinstitucionale me Republikën e Kosovës.

Ministri i Shtetit për Rininë dhe Fëmijët Znj. Bora Muzhaqi organizon një tur konsultimesh për përmirësimin e Ligjit “Për Rininë” dhe Ligjit “Për Vullnetarizmin”

Rinia Ndryshon Ligjet Ministri i Shtetit për Rininë dhe Fëmijët së bashku me Agjencinë Kombëtare të Rinisë, dhe mbështetjen e vazhdueshme të World Vision Albania dhe UNICEF, do të organizojë një tur konsultimesh për rishikimin e ligjit nr. 75/2019 “Për Rininë” dhe ligjit nr. 45/2016 “Për Vullnetarizmin”. Ky është turi i dytë i konsultimeve që […]

Agjencia Kombëtare e Rinisë dhe Ministri i Shtetit për Rininë dhe Fëmijët kontribuojnë për Qëndrën Kombëtare të Transfuzionit të Gjakut

Sot ekipi i Agjencisë Kombëtare të Rinisë dhe Ministri i Shtetit për Rininë dhe Fëmijët morën të gjithë disa momente nga dita e tyre për të dhuruar gjak dhe për të dhënë kontribut në mbushjen e bankës së gjakut për të gjitha ata që kanë nevojë, për fëmijët talasemikë, për ata që pësojnë aksidente dhe […]

Sesion informues për ditën ndërkombëtare të “Trafikimit të qenieve njerëzore dhe drogërat” nga Agjencia Kombëtare e Rinisë dhe Fondacioni Mary Ward Loreto

Për ditën ndërkombëtare të “Trafikimit të qenieve njerëzore dhe drogërat” u zhvillua sesioni informues nga AKR dhe Fondacioni Mary Ward Loreto. Ky trajnim lidhet drejtpërdrejt me qëllimin e tretë të SKR-së, duke theksuar edhe njëherë rëndësinë e mirëqenies aktive, fizike, sociale dhe mendore të të rinjve, si dhe sigurinë dhe mbrojtjen e tyre. Trafikimi i […]

Agjencia Kombëtare e Rininsë nënshkroi marrëveshjen me Institutin e Statistikave

AKR nënshkroi marrëveshjen me Institutin e Statistikave, përmes së cilës dy institucionet i vendosin në dispozicion njëra-tjetrës të gjitha burimet njerëzore dhe materiale për arritjen e qëllimeve të përbashkëta. Ky bashkëpunim me fokus rininë, bën të mundur: •Vënien në dispozicion të AKR-së, nga INSTAT të informacionit statistikor për rininë; •Vënien në dispozicion të kapaciteteve që […]

Ndarja e çmimeve të projektit “Ferma Edukative” nga organizata Synergy me mbështetjen financiare të Agjencisë Kombëtare të Rinisë

Ndarja e çmimeve të projektit “Ferma Edukative” që po zbatohet nga organizata Synergy me mbështetjen financiare të Agjencisë Kombëtare të Rinisë, ku u trajnuan 120 të rinj nga Tirana dhe Durrësi (50% vajza dhe 50% djem) për aftësim në agroturizëm dhe zhvillimin e turizmit rural, duke krijuar një model të suksesshëm të fermës agroturistike, të […]

Trajnimi “Digital Entrepeneur for a Day”, në kuadër të projektit nga Youth Rise Center, me mbështetjen financiare të AKR-së dhe MSHRF-së

Trajnimi “Digital Entrepeneur for a Day”, në kuadër të projektit “Unlock your Technological Skills”, që po vihet në zbatim nga Youth Rise Center, me mbështetjen financiare të AKR-së dhe MSHRF-së. Agjencia Kombëtare e Rinisë vlerësojmë rëndësinë e fushës së teknologjisë, veçanërisht kur bëhet fjalë për të rinjtë, duke theksuar se sfida e tyre në ditët […]

en_GBEnglish (UK)
National Youth Agency