Author: admin

Museum Outdoor – Summer Cinema

Përgjatë muajit Korrik, për çdo të premte në mbrëmje, Qendra Rinore, Korçë në bashkëpunim me Muzeun Kombëtar të Artit Mesjetar sollën në vëmendjen e të rinjve kinemanë verore përmes prezantimit të filmave dhe dokumentarëve të ndryshëm historikë me qellim informimin e të rinjve të qytetit jug-lindor. Kinemaja verore solli më pranë të rinjtë e qytetit, […]

”Të folurit në publik”

Drejtoresha e Përgjithshme e Shërbimit Kombëtar për Rininë, Znj. Irsa Ruçi zhvilloi pranë Qendrës Rinore, Vlorë trajnimin 1 ditor mbi të folurit në publik. Të rinjtë pjesmarrës, vullnetarë të QRV dhe jo vetëm u njohën me tema si: – Si të flasësh në publik. – Analiza e audiencës. – Te jesh një dëgjues i mirë. […]

Java e Rinisë

Kjo iniciativë kishte për qëllim krijimin e kushteve për një jetë më të mirë për të rinjtë e Shqipërisë. Krijimin e konceptit të jetës së shëndetshme përmes punës, angazhimit dhe zhvillimit të një jete kulturore e kreative dhe me empatike, nëpërmjet aktiviteteve të shumta me fushveprimi të ndryshme e shumëplanëshe .Java e rinisë startoi me […]

Java e Mësuesit

Në kuadër të “Javës së Mësuesit”, Ministria e Arsimit, Sportit dhe Rinisë dhe Shërbimi Kombëtar Për Rininë lançuan fushatën online me hashtag “#përqafomesuesin” / “#hugyourteacher”. Një fushatë e cila zgjati 1 javë, nga data 1 – 7 mars, për t’u finalizuar në Festën Kombëtare të Mësuesit, heroit tonë frymëzues përgjatë rrugës së dijes. Përfshirja në […]

26 Aktivitete për 26 Vjetorin e Ditës Kombëtare të Rinisë

Ministria e Mirëqenies Sociale dhe Rinisë në bashkëpunim me Shërbimin Kombëtar për Rininë, për të dytin vit radhazi lançuan një sërë aktivitetesh maratonë gjithë-përfshirëse në nder të 26 Vjetorit të Ditës Kombëtare të Rinisë, 8 Dhjetor. Përmes aktiviteteve të parashikuara për 26 vjetorin e Ditës Kombëtare të Rinisë, MMSR dhe SHKR-ja, në thelb ka pasur […]

Fushata për Rininë, “6 Objektiva për 6 Muaj”

Kanë qenë konsulta të vazhdueshme mes Shërbimit Kombëtar për Rininë dhe Organizatave Jo-qeveritare Rinore që kanë mundësuar përmes shkëpmbimit të ideve në realizimin e kësaj fushate 6 mujore. Fushata përfshiu 6 shtyllat kryesore të Planti Kombëtar të Veprimit për Rininë 2015-2020 të cilat janë: 1- Muaji i Kulturës dhe Vullnetarizmit; 2- Muaji i Nxitjes së […]

Shkolla Verore për “Administratorët e Rinj Publikë, 12 – 16 Korrik 2016”.

Rreth 300 të rinj të cilët zhvilluan Praktikën Kombëtare të Punës pranë Administratës shqiptare në Shqipëri e Kosovë, morën pjesë në një eksperiencë krejt të vecantë sic ishte “Shkolla Verore për Administratorët e Rinj Publikë” në Jalë. Për 5 ditë me radhë u zhvilluan kurse trajnimi, informimi e këshillimi për çështjet që përbëjnë interesin dhe […]

Zyra Rajonale për Bashkëpunim Rinor

Procesi i Berlinit është një hap i rëndësishëm në fushën e bashkëpunimit rajonal dhe sidomos një hap kyç në fushën e rinisë. Gjatë Samitit të vendeve të Ballkanit Perëndimor në Berlin, Gusht 2014, Kryeministri i Shqipërisë dhe Serbisë inicuan një nisëm historike duke hedhur idenë e një Zyre Rajonale për Rininë midis vendeve të Ballkanit […]

25 Ditë aktivitete për 25 vjetorin e Ditës Kombëtare të Rinisë

Shërbimi Kombëtar për Rininë organizoi 25 ditë aktivitete në kuadër të Ditës Kombëtare të Rinisë, 8 Dhjetor 2015. Në aktivitetet gjithë-përfshirëse të lancuara nga Ministri i Mirëqenies Sociale dhe Rinisë, Z.Blendi Klosi më 14 Nëntor u përfshinë të rinj, studentë të ekselencës, përfaqësues të shoqërisë civile, njerëz të artit dhe kulturës, njerëz të letrave etj. […]