Category: qendra rinore tirane

Dita e dhurimit të kompjuterave nga Qendra Rinore Tiranë

Ishim sot në shtëpitë e Emës, Ermalit, Luisit, Ildit, Kiarës, Sidritit dhe Valerios për tu dhuruar kompjutera. Ata janë të rinj ekselentë në mësime, por në kushte të vështira ekonomike. Tashmë, si gjithë bashkëmoshatarët e tyre, do përparojnë edhe në pjesën teknologjike; dhe ndoshta zbulojnë një pasion të tyre në këtë fushë, pasi dëshira për […]

Trajnim nga Serbian Association for Sexual and Reproductive Rights

Trajnim nga Serbian Association for Sexual and Reproductive Rights në bashkëpunim me Qendrën Rinore të Tiranës dhe Qendrën Shqiptare për Popullsinë. Trajnimi kishte si qëllim zhvillimin dhe aftësitë e të rinjve në lidhje me “Theatre -Based Intervention”, të orientuar në çështjet gjinore në vendin tonë dhe rajon. Po ti që ende nuk je bërë pjesë […]

Dita botërore e “Psoriasis”

Në ditën botërore të “Psoriasis”, të rinjtë tanë u bënë pjesë e fushatës ndërgjegjësuese ” E dua lëkurën time”. Nuk ka asgjë më me vlerë se të ndjerit i dobishëm në shoqëri. Ne kemi grupin e vullnetarëve më fantastik; të cilët janë shembull mirësie e humanizmi. Faleminderit që jeni pjesë jona; dhe e kemi derën […]

Vizitë në ambjentet e Arkivit Qendror Shtetëror të Filmit

Ishim sot, bashkë me studentët e Regji Filmi të Universitetit të Arteve dhe të rinj të apasionuar pas kinematografisë, në ambientet e AQSHF-së dhe u njohëm me prapaskenat e kinematografisë shqiptare; aty ku fle një thesar i pasur krijimtarie dhe një punë e jashtëzakonshme mjeshtrash e kuruar deri në detaje. Vizituam edhe ambientet e vendruajtjes […]

Ditë ndryshe në Pezë, me fëmijët e Institutit të Fëmijëve që nuk shikojnë

Sot ishim në Pezë, për t’ju dhënë fëmijëve që kanë nevojë për dashuri, një të diel me diell… Të rinjtë tanë vullnetarë u përpoqën t’i argëtonin sa më shumë të ftuarit nga Instituti i fëmijëve që nuk shikojnë, duke krijuar lojra, kënduar dhe meqë jemi në muajin e librit, lexuam poezi për ta. Eja dhe […]

Trafikimi në sytë e fëmijëve

Ministria e Bredshme zhvilloi në Qendrën Rinore të Tiranës Ekspozitën Kombëtare “Trafikimi në sytë e fëmijëve” me punimet e nxënësve nga shkollat e të 12 qarqeve të vendit. Ky aktivitet u mbajt në kuadër të muajit të ndërgjegjësimit kundër trafikimit të personave; dhe të rinjtë fitues u vlerësuan me çertifikata nga Zyra e Koordinatorit Kombëtar […]

Keni pasion fotografinë? Ju mirëpresim në trajnimin rreth sekreve dhe teknikave te fotografisë

Keni pasion fotografinë dhe dëshironi të trajnoheni për të perfeksionuar teknikat dhe për të mësuar më shumë rreth detajeve të “ngrirjes së çastit”? Ju presim në trajnim dhe shumë shpejt edhe në një konkurs 

Përmbyllja me sukses e fushatës së ndërmarrë në kuadër të javës “së zhdukjes së varfërisë”

Drejtoresha e Përgjithshme e Shërbimit Kombëtar për Rininë, Irsa Ruçi, ndoqi nga afër përmbylljen me sukses të fushatës së ndërmarrë në kuadër të javës “së zhdukjes së varfërisë”. Faleminderit vullnetarëve tanë për punën e palodhur! Ato që vizituam ishin nëna të reja, që të vetme rrisnin njëra 7 dhe tjera 3 fëmijë. Të përballura me […]

Dita e dytë e grumbullimit të ushqimeve për familjet në nevojë

Përkushtimi, shpirti i skuadrës, motivimi dhe buzëqeshjet na shoqëruan gjatë çdo momenti të kësaj dite… Gjimnazistët e “Eqrem Çabej” realizuan me sukses ditën e dytë të grumbullimit të ushqimeve për familjet në nevojë, së bashku me mbështetjen e Food Bank Albania dhe vullnetarëve të devotshëm të Qendrës Rinore Tiranë. Humanizmi është porta ku vrulli rinor […]