Category: qendra rinore korce

Bashkëpunimi me World Vision për formimin e grupeve rinore këtë vit fokusohet sërish te rikrijimi i IMPACT Club. 

Bashkëpunimi me World Vision për formimin e grupeve rinore këtë vit fokusohet sërish te rikrijimi i IMPACT Club. Ne u njohëm me anëtarët e rinj të grupit dhe me prindërit e tyre ☺️duke u ndalur te qëllimi kryesor i funksionimit të grupeve të tilla📌,projektet e ideuara prej të rinjve💡,si edhe te sugjerimet ✍️dhe dëshirat e të rinjve […]

Biseda e sotme me të rinjtë iu dedikua diskriminimit

Biseda e sotme me të rinjtë iu dedikua diskriminimit; dhe synonte sensibilizimin e të rinjve ndaj fenomenit. Së bashku me Komisioneren për Mbrojtjen nga Diskriminimi, zj. Eva Tare, u informuan nxënësit jo vetëm mbi ligjin për mbrojtjen nga diskriminimi, por edhe për mënyrat sesi ky fenomen mund të shfaqet, madje edhe në momentet kur nuk […]

“Ekzaminimin i hershëm shpëton jetë”

“Ekzaminimin i hershëm shpëton jetë”, kjo ishte motoja e marshimit sensibilizues në kuadër të Ditës Botërore Kundër Kancerit të Gjirit. Ky aktivitet u organizua nga Njësia Vendore e Kujdesit Shëndetsor Korçë dhe Qendra Rinore e Korçës; ku morën pjesë shumë të rinj, që marshuan përgjatë pedonales së qytetit. #TetoriRozë 🎗 #MarshimSensibilizues ♀

”Dhuna në familje dhe policimi në komunitet”

Qendra Rinore e Korçës, në bashkëpunim me Linjën e Këshillimit për Gra dhe Vajza dhe Linjën e Këshillimit për Burra dhe Djem dhe Bashkinë Korçë, organizuan me studentë sesionin informues me temë: ”Dhuna në familje dhe policimi në komunitet” Sesionet informuese me të rinj zhvillohen në kuadër të programit “Forcimi i Policimit në Komunitet në […]

Nxënësit e gjimnazit “Preca College” u bënë pjesë e trajnimit lidhur me kulturën e debatit

Nxënësit e gjimnazit “Preca College” u bënë pjesë e trajnimit lidhur me kulturën e debatit, për tu informuar dhe trajnuar mbi mënyrat e duhura sesi duhet organizuar një debat i kulturuar dhe i suksesshëm. Së pari, ata u bënë pjesë e diskutimit mbi aspektet kryesore që duhet të ketë një debat, elementët e duhur të […]

Takimi informues mbi studimet e larta në Francë🇫🇷, me bashkëpunimin e Ambasadës Franceze, zyrës së Campusit Francë me degën e saj në Korçë, Aleancës Franceze të Korçës, Apfa Albanie. Informim i gjimnazistëve 👨‍🎓👩‍🎓mbi mundësitë e ofruara lidhur me studimet e ndjekura në këtë shtet📚. Jo vetëm gjimnazistët, por të ftuar ishin edhe prindër e mësues, të […]

Dita Botërore e Shëndetit Mendor

10 Tetori simbolizon Ditën Botërore të Shëndetit Mendor. Në këtë kuadër, Qendra Rinore Korçë në bashkëpunim me shërbimin psikosocial 🤝 zhvilluan një takim me nxënësit e Gjimnazit të Përgjithshëm “Raqi Qirinxhi” ku u diskutua mbi shkaqet e stresit dhe ankthit social 😕 tek të rinjtë, si edhe metodat e manaxhimit të tyre.

Lëvizim së bashku drejt aktivizmit rinor

Qendra Youth Act në kuadër të projektit “Lëvizim së bashku drejt aktivizmit rinor“🙋‍♂️🙋‍♀️, zhvilloi në ambientet e Qendrës Rinore Korçë, trajnimin mbi konceptin STEAM👍. Pjesëmarrës në këtë trajnim ishin nxënës ekselentë të shkollave të mesme të Bashkisë Korçë, të cilat janë pjesë e këtij projekti✨ Gjatë këtij trajnimi nxënësit u informuan mbi progamin bashkëkohor STEAM, […]

Nisma “Eja me një libër”

👉Qendra Rinore Korçë Nisma “Eja me një libër” çeli sezonin e saj të ri në këtë fillim Tetori, në muajin e letërsisë, 📚 me nxënësit e Shkollës së Mesme të Bashkuar “Bardhyl Pojani”. 👧👨 I ftuar special në këtë takim ishte poeti i mirënjohur korçar, z. Arjan Kallço. Në fokusin e këtij takimi ishte letërsia, por edhe filozofia. […]