Author: Irsa Ruci

Keni pasion fotografinë? Ju mirëpresim në trajnimin rreth sekreve dhe teknikave te fotografisë

Keni pasion fotografinë dhe dëshironi të trajnoheni për të perfeksionuar teknikat dhe për të mësuar më shumë rreth detajeve të “ngrirjes së çastit”? Ju presim në trajnim dhe shumë shpejt edhe në një konkurs 

Ditën Botërore të Baletit ishim tek Shtëpia e të Moshuarve

Sot në “Ditën Botërore të Baletit” ishim me vullnetarët tanë, pranë gjysheve&gjyshërve të Shtëpisë së të moshuarve, Tiranë, me performanca, numra baleti dhe vallet e bukura të trevave tona. Falenderojmë në mënyrë të veçantë Shkollën e Baletit dhe nxënësit e saj të talentuar për këtë ditë kaq të veçantë 💃💃💃   

Dita Kombëtare e Aktivizmit

📣“Në Ditën Kombëtare të Aktivizmit”📹 Aktiviteti me tematikë kryesore “Dita Kombëtare e Aktivizmit”në Shqipëri – # NAD2019 👉synon të bëjë bashkë energjinë pozitive të qytetarëve dhe përfaqësuesve të ndryshëm të institucioneve; për të sjellë një ndryshim në komunitetet tona duke angazhuar të rinjtë. 📌Personazhet e ftuar diskutuan mbi rëndësinë e të qenurit aktiv dhe vullnetar në […]

❇️Projekti: “Paqja fillon me mua!”

Të gjithë ju të rinj që dëshironi të jeni aktorë vendimmarrës në evente të ndryshme në qytetin tuaj, që mund të iniciohen prej jush, ne ju ftojmë të na kontaktoni dhe të krijojmë një grup të madh së bashku. Ejani pranë SHKR-së; dhe nuk ju lëmë të na ikni më 🙂 Ndërkohë, ne vazhdojmë misionin tonë, për […]

“Ekzaminimin i hershëm shpëton jetë”

“Ekzaminimin i hershëm shpëton jetë”, kjo ishte motoja e marshimit sensibilizues në kuadër të Ditës Botërore Kundër Kancerit të Gjirit. Ky aktivitet u organizua nga Njësia Vendore e Kujdesit Shëndetsor Korçë dhe Qendra Rinore e Korçës; ku morën pjesë shumë të rinj, që marshuan përgjatë pedonales së qytetit. #TetoriRozë 🎗 #MarshimSensibilizues ♀

“Inventors’ Day”

“Inventors’ Day” 👾 💻 Në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Shpiksave të Rinj, Qendra Rajonale Rinore Vlorë, sëbashku me të rinjtë aktivistë vizituan Shkollën Profesionale Industriale “Pavarsia” SHIP, ku u njohën me krijimet më të fundit në teknologjinë e avancuar.📟 ❇️Qëllimi i këtij aktiviteti ishte: ✅Promovimi i talenteve të reja. ✅Shpalosia e projekt-ideve të të rinjve […]

”Dhuna në familje dhe policimi në komunitet”

Qendra Rinore e Korçës, në bashkëpunim me Linjën e Këshillimit për Gra dhe Vajza dhe Linjën e Këshillimit për Burra dhe Djem dhe Bashkinë Korçë, organizuan me studentë sesionin informues me temë: ”Dhuna në familje dhe policimi në komunitet” Sesionet informuese me të rinj zhvillohen në kuadër të programit “Forcimi i Policimit në Komunitet në […]

Lufto dhe jeto gjatë! 

👉Lufto dhe jeto gjatë! 🎀 🎖Klubi i kickbox-it “Fight Club Vlora” në bashkëpunim me Federata Shqiptare e Kick- Boxing dhe Qendrën Rajonale Rinore Vlorë, në kuadër të Muajit të Luftës Kundër Kancerit të Gjirit, zhvilluan turneun “Lady’s Fight Day”🎗 Të përkrahim, të motivojmë, të ndihmojmë, të parandalojmë, të nxisim ! Me pjesëmarrjen e klubeve të sportit […]

Trajnerja dhe grupi i vajzave të Kuçovës, të cilat do koordinojnë lagjet e tyre në volejboll.

Trajnerja dhe grupi i vajzave të Kuçovës, të cilat do koordinojnë lagjet e tyre në volejboll. Kemi plot skuadra të tjera që do i prezantojmë ditëve në vazhdim. Mijëra të rinj që do bëhen pjesë; dhe një qëllim në fund: t’i evidentojmë talentet që në gjenezë 

“Europa nuk do të bëhet e gjitha njëherësh apo sipas një plani të vetëm. Do të ndërtohet nëpërmjet arritjeve konkrete, të cilat krijojnë fillimisht një bashkim de facto”.

“Europa nuk do të bëhet e gjitha njëherësh apo sipas një plani të vetëm. Do të ndërtohet nëpërmjet arritjeve konkrete, të cilat krijojnë fillimisht një bashkim de facto”. Kështu shprehej 69 vjet më parë, më 9 maj 1950, ministri i jashtëm francez në atë kohë, Robert Schuman. 69 vjet më pas, një vend i quajtur […]