Month: October 2019

Dita e dhurimit të kompjuterave nga Qendra Rinore Tiranë

Ishim sot në shtëpitë e Emës, Ermalit, Luisit, Ildit, Kiarës, Sidritit dhe Valerios për tu dhuruar kompjutera. Ata janë të rinj ekselentë në mësime, por në kushte të vështira ekonomike. Tashmë, si gjithë bashkëmoshatarët e tyre, do përparojnë edhe në pjesën teknologjike; dhe ndoshta zbulojnë një pasion të tyre në këtë fushë, pasi dëshira për […]

Të njohim vlerat e rajonit tonë dhe të kuptojmë rëndësinë e tyre.

Të njohim vlerat e rajonit tonë dhe të kuptojmë rëndësinë e tyre. Ky ishte qëllimi i aktivitetit të fokusuar te informimi mbi vlerat që mbart Liqeni i Ohrit, përpjekjet derisa u bë pjesë e UNESCO-s, qëndrimi brenda kritereve të UNESCO-s si dhe perspektiva për të ardhmen🙌. Falenderojmë kuratoren e Muzeut Historik të Pogradecit, zj. Froseda […]

Trajnim nga Serbian Association for Sexual and Reproductive Rights

Trajnim nga Serbian Association for Sexual and Reproductive Rights në bashkëpunim me Qendrën Rinore të Tiranës dhe Qendrën Shqiptare për Popullsinë. Trajnimi kishte si qëllim zhvillimin dhe aftësitë e të rinjve në lidhje me “Theatre -Based Intervention”, të orientuar në çështjet gjinore në vendin tonë dhe rajon. Po ti që ende nuk je bërë pjesë […]

Dita botërore e “Psoriasis”

Në ditën botërore të “Psoriasis”, të rinjtë tanë u bënë pjesë e fushatës ndërgjegjësuese ” E dua lëkurën time”. Nuk ka asgjë më me vlerë se të ndjerit i dobishëm në shoqëri. Ne kemi grupin e vullnetarëve më fantastik; të cilët janë shembull mirësie e humanizmi. Faleminderit që jeni pjesë jona; dhe e kemi derën […]

Bashkëpunimi me World Vision për formimin e grupeve rinore këtë vit fokusohet sërish te rikrijimi i IMPACT Club. 

Bashkëpunimi me World Vision për formimin e grupeve rinore këtë vit fokusohet sërish te rikrijimi i IMPACT Club. Ne u njohëm me anëtarët e rinj të grupit dhe me prindërit e tyre ☺️duke u ndalur te qëllimi kryesor i funksionimit të grupeve të tilla📌,projektet e ideuara prej të rinjve💡,si edhe te sugjerimet ✍️dhe dëshirat e të rinjve […]

⏯Trajnim me të rinjtë me temë: “Si të përçojmë një temë tek të tjerët”?

⏯Trajnim me të rinjtë me temë: “Si të përçojmë një temë tek të tjerët”? ✅Roli i lehtësuesit.🗣 ✅Si të përgatisim një seancë trajnimi.👩‍💻 ✅Hapat gjatë lehtësimit.📝 ✅Cilësitë e lehtësuesit efektiv.👈 ✅Teknika për lehtësim.🔑 #trajnimefektiv #Simundtëpërçojmënjëtemëtektëtjerët #roliilehtësuesit#hapat #cilësitë #teknikat #riniaktive #qendrarajonalerinorevlorë🙌

Vizitë në ambjentet e Arkivit Qendror Shtetëror të Filmit

Ishim sot, bashkë me studentët e Regji Filmi të Universitetit të Arteve dhe të rinj të apasionuar pas kinematografisë, në ambientet e AQSHF-së dhe u njohëm me prapaskenat e kinematografisë shqiptare; aty ku fle një thesar i pasur krijimtarie dhe një punë e jashtëzakonshme mjeshtrash e kuruar deri në detaje. Vizituam edhe ambientet e vendruajtjes […]

Biseda e sotme me të rinjtë iu dedikua diskriminimit

Biseda e sotme me të rinjtë iu dedikua diskriminimit; dhe synonte sensibilizimin e të rinjve ndaj fenomenit. Së bashku me Komisioneren për Mbrojtjen nga Diskriminimi, zj. Eva Tare, u informuan nxënësit jo vetëm mbi ligjin për mbrojtjen nga diskriminimi, por edhe për mënyrat sesi ky fenomen mund të shfaqet, madje edhe në momentet kur nuk […]

Ditë ndryshe në Pezë, me fëmijët e Institutit të Fëmijëve që nuk shikojnë

Sot ishim në Pezë, për t’ju dhënë fëmijëve që kanë nevojë për dashuri, një të diel me diell… Të rinjtë tanë vullnetarë u përpoqën t’i argëtonin sa më shumë të ftuarit nga Instituti i fëmijëve që nuk shikojnë, duke krijuar lojra, kënduar dhe meqë jemi në muajin e librit, lexuam poezi për ta. Eja dhe […]