Month: September 2019

Qendra Rinore Korçë në bashkëpunim me CDI

Qendra Rinore Korçë, në bashkëpunim me CDI, organizuan aktivitetin që konsistonte në diskutimin me të gjithë aktorët socialë🙌, lidhur me përfaqësueshmërinë e të rinjve në institucionet lokale dhe projektet e organizuara në komunitet🏘. Sa të përfshirë ndjehen të rinjtë e sotëm në aktivitete🗣, projekte dhe alternativa të organizuara në komunitet? Si mund të krijohet një […]

Drejtoresha e Përgjithshme e Shërbimit Kombëtar për Rininë Irsa Ruçi, vizitoi sot Qendrën Rinore të Korçës, ku së bashku me stafin vizituan “Art – Gjend”

Drejtoresha e Përgjithshme e Shërbimit Kombëtar për Rininë Irsa Ruçi, vizitoi sot Qendrën Rinore të Korçës, ku së bashku me stafin vizituan “Art – Gjend” – Ekspozitën e vlerave, traditës dhe kulturës në shekuj të punimit të metalit të çmuar. Kjo vizitë ishte në kuadër të Ditës Kombëtare të Trashëgimisë Kulturore. Ky është pasqyrim i […]

Policia Komunitare

“Policia Komunitare”, 👮‍♀️👮‍♂️ishte tema e mbajtur për diskutim 🗣me gjimnazistët, lidhur me informimin e tyre💡për zgjidhjen e problematikave të hasura në përditshmëri lidhur me dhunën. Cilat janë llojet e dhunës nga të cilat mund të prekemi? Si reagojnë të rinjtë ndaj bullizmit, dhunës fizike dhe asaj psikologjike? A kanë ata informacion mbi dhunën financiare dhe mënyrat sesi […]

Qendra Rinore e Tiranës në bashkëpunim me autorin Liiridon Mulaj

Qendra Rinore e Tiranës në bashkëpunim me autorin Liiridon Mulaj organizuan sonte një mbrëmje poetike me diskutime mbi lirinë dhe barrierat e gruas në poezi. A janë të lira poetet në jetën e tyre boheme? A reflektohet kjo liri në poezinë e tyre? A kanë barriera dhe tabu për të cilat druhen të shkruajnë? Këto […]

Organizata IRCA në ambjentet e Qendrës Rinore Korçë

Organizata IRCA zhvilloi sot në ambjentet e Qendrës Rinore Korçë takimin “Ecuria e vazhdimësia e projektit “Advokuesit e Rinj për Shërbime Publike Cilësore dhe Gjithëpërfshirëse”. Në këtë veprimtari morrën pjesë përfaqësues nga institucionet publike lokale, shoqëria civile dhe të rinj. 👧👨 Aktorët lokal përcollën eksperiencën e tyre të bashkëpunimit në këtë projekt me IRCA-n. Gjithashtu, përgjatë këtij […]

Djaloshi 20 vjeçar-Parodisti i ri i Vlorës në gjurmët e të parëve në Histori Suksesi

  Nëse njihni të rinj të tillë, ne duam t’i gjejmë e t’i mbështesim; dhe bashkë me Ju t’i ndihmojmë të kalojnë vështirësitë që kanë në jetë. E shikoni çfarë energjie përcjell Blerimi? Mendoni nëse ky djalë nuk do kishte kaq shumë mundime dhe vështirësi në jetë, çfarë mrekullish mund të krijonte çdo ditë të […]

Duarartë që krijojnë pjesë e Histori Suksesi

Historinë rradhës do ta quajmë “Duarartë që krijojnë, por kanë nevojë të punojnë”:  Prej vitit 2002 në Korçë funksionon qendra “Atelie”, e cila synon të aftësojë të rinj me aftësi ndryshe. Shërbimi Kombëtar për Rininë dhe Radio Televizioni Shqiptar prej disa kohësh po sjell pikërisht këto personazhe, të cilët dinë të luftojnë e të kapërcejnë […]