Të rinojmë Shqipërinë

Përmet

“A do të hash e të bësh qejf?
Sofra e shtruar si për mbret
pastërti e për yzmet,
të tillë gjen veç në Përmet”

O Përmet: bukë pak, e ujë det…

Kështu thoshin qëmoti nënat përmetare për qytetin e bekuar me mijëra bukuri dhe me urtësi të vyer.
“Përveç detit, kemi gjithçka tjetër”, krenohen ata me të drejtë, sepse natyra është treguar tepër bujare me qytetin e gjelbëruar, i cili frymonte në paqe.

Mund të shkruash shumë fjalë për peisazhin që të shohin sytë, por asnjë përshkrim nuk i afrohet shkëndijës së magjishme që dhuron qyteti sapo shkel këmbën aty…

"A do të hash e të bësh qejf?Sofra e shtruar si për mbretpastërti e për yzmet,të tillë gjen veç në Përmet"O Përmet: bukë pak, e ujë det… Kështu thoshin qëmoti nënat përmetare për qytetin e bekuar me mijëra bukuri dhe me urtësi të vyer. "Përveç detit, kemi gjithçka tjetër", krenohen ata me të drejtë, sepse natyra është treguar tepër bujare me qytetin e gjelbëruar, i cili frymonte në paqe. Mund të shkruash shumë fjalë për peisazhin që të shohin sytë, por asnjë përshkrim nuk i afrohet shkëndijës së magjishme që dhuron qyteti sapo shkel këmbën aty…

Posted by Shërbimi Kombëtar për Rininë on E mërkurë, 31 korrik 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *